μούς Χριστού και παγωμένη πεσκανδρίτσα


μούς Χριστού και παγωμένη πεσκανδρίτσα

ΥΛΙΚΑ:
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥ:
1,5 κεσεδάκι απαλό τυρί (philadelphia)
400gr.  κρέας χριστoύ  κάλυτερα κιμά απο την πλάτη(για τους χορτοφάγους αντι για κρέας του παντοδύναμου χρησιμοποιείστε αγιασμένο ψωμί)
1 αυγό βιολογικό
ξύσμα απο λέμόνι
λίγη ζάχαρη.
αλάτι,πιπέρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ:
1kg πεσκανδρίτσα ολόκληρη καθαρισμένη
1 ματσάκι σέλινο
1,5lt. νερό
2 σταγόνες ροδονερο.


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

ΜΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΥ:
Βράζουμε για 30 λεπτά τον κιμά  του ΙΗΣΟΥ στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι σε χαμηλή φωτιά
μόλις βράσει αποσύρουμε σουρώνουμε την μπάλα του κιμά και την βάζουμε στο μπλέντερ αφού έχουμε χτυπήσει εκεί μέσα την κρέμα μετο αυγό, το ξύσμα και την ζάχαρη.Αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε στο μίξερ για πέντε λεπτά μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν .Σερβίρουμε σε μπολάκι μικρό.
Με λιγο ξύσμα λεμονιού φτιάχνουμε ένα σταυρό.(αν χρησιμοποιείσετεκαθαγιασμένη ψίχα αντί για κιμά χριστού χτυπήστε την λιγότερο στο μπλέντερ για να μην σβολιάσει)

ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ:
Πολύ απλά βράζουμε την πεσκανδρίτσα σε αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά, ολόκληρη, αφου αρχίσει να ξεκολάει η πέτσα σημαίνει οτι είναι έτοιμη.Την βγάζουμε την στραγγίζουμε και ρίχνουμε το πιπέρι.πέρνουμε ένα γυάλινο βαθύ μπολ το γεμίζουμε με το νερό ,βουτάμε την πεσκανδρίτσα και το σελινο αφού το έχουμε ψιλοκόψει.Τέλος, ρίχνουμε τις σταγόνες ροδόνερου βαζουμε το μπολ στην κατάψυξη και το αφήνουμε για μία ημέρα.Απο κει και πέρα το κόβουμε σε φέτες με ηλεκτρικό πριονάκι (το καλοκαίρι είναι πολύ δροσιστικό!!!)ή το σπάμε σε σορμπέ ή το λιώνουμε με αλάτι και τρώμε την ξεπαγωμένη πεσκανδρίτσα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις